Üst düzey PKK’lı yakalandı

Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar-Konya karayolu üzerinde yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, durdurdukları otomobilin sürücüsü R.Y. (45) hakkında Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulaması yaptı. İncelemede, suç kaydı bulunan R.Y., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ardından jandarma tarafından sorguya alınan şahsın, terör örgütü PKK’nın sözde Adalet Komisyonu üyesi olduğu iddia edildi.

Alınan bilgilerde, Ağrı’nın Eleşkirt ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen R.Y.’nin, öldürülen teröristlerin cenaze törenlerini de organize ettiği öne sürüldü. R.Y.’nin yapılan sorgulamasında suçlamaları kabul etmeyerek, elektrikçilik yaparak geçimini sağladığını söylediği öne sürüldü.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahsın “terör örgütü üyesi” olduğu iddiası ile tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

2 teröristin silahları Çek yapımı CZ-25

Bir önceki yazımız olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kobi'ler Geliştikçe KKTC'nin Refahı da Yükselecek başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.