azerbaycan-ermenistan arasındaki çatışma sürüyor

ermenistanın, terter vilayetindeki azeri köyü seyidimliyi topçu ateşine tutması sonucu köy sakinlerinden ikisi yaralandı.

atılan topların biri köy sakini sahip veliyevin evinde isabet yaptı.. 67 yaşındaki veliyev ve 13 yaşındaki torunu senan velizadeoğlu düşen top mermisiyle yaralandı. yaralılar terter merkezi bölge hastanesine götürüldü. yaralıların tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

azerbaycan-ermenistan cephe hattında 1 nisanda akşam vakitlerinde ateşkes ihlali yapan ermeni birlikleri askeri mevzilere ve yerleşim bölgelerine alev açmıştı. gelen çatışmadalar 11 azerbaycan askeri şehit düşerken, ermenistan ordusundan da 20 asker ölmüştü.

azerbaycan savunma bakanlığı: vur emri verildi

azerbaycan savunma bakanlığı, ermenistan tarafının sivil halkı hedef almaya devam etmesiyle, askeri birliklere vur emri verildiğini açıkladı.

dha’nın haberine göre; azerbaycan savunma bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “rusya federasyonunun girişimleri ve aracılığı ıle 2 nisan saatt 16.00’te cephe hattında ateşkes rejiminin sağlanmış olmasına ragmen ermenistan tarafı yine de gerilimi tutmakta ve sivil halkın yaşadığı bölgelere alev etmektedir. azerbaycan tarafının ateşkese uymasını fırsat bilen ermenistan, kısıtlama hattı bölgesine askeri birliklerini yığmaktadır” denildi.

Bir önceki yazımız olan en fazla bilgisayar ve mobil telefonu ilanı verdik başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

E-posta hesabınız yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.